A-GAME žaidimų festivalis

A-GAME žaidimų festivalis

Dukterėčia pakvietė kartu nueiti į žaidimų festivalį 🙂
Laikas pagaliau prasiblaškyti, negali tiktai dirbti ar namie drypsoti.

Festivalis vyko Vilnius Outlet ir buvo net mažesnis nei tikėjaus. Pastatyti trys kompiuteriai PS5 lietuvių kūrėjams, tada 10 senų kompiuterių, kurie buvo visada užimti CS žaidėjais (per 4 val taip ir nenulipo). Netoli stovėjo trys senos konsolės, bet irgi buvo beveik visada užimtos. Likę kompiuteriai buvo skirti turnyrams: NBA ir Tekken 8.

Išbandėme naują, kaip tik šią dieną išėjųsi lietuvių žaidimą (pavadinimo nepamenu). Primena maisto gaminimo coop žaidimą, tik čia reikia rūpintis siuntiniais. Matosi, kad žaidimo idėja kilo karantino metu 😀 Visai samgus, buvau pamiršęs kiek žaidimai kartu gali suteikti emocjų.

Tekken 8 atkrintamieji matčai

Tada neoficialiai sudalyvavome protmušyje. Surinkome 2+8+2+4/48 taškus. Geriausiai sekėsi senų žaidimų kategorijoje ir, žinoma, dėl manęs vieno. Iš dukterėčios nebuvo daug pagalbos, kita vertus, atsakė į kelis klausimus. Pvz., buvo klausimas – “pirmas žaidimas skirtas mergaitėms “Centipede”, jį išgarsino Bailey. Kas ji buvo?”. Tai sukau galvą, čia kažkas turi būti gudraus: politikė, kuri bandė uždrausti žaidimą, sportininkė ar šiaip influencerė. Pasirodo, tiesiog žaidimo autorė – dukterėčia buvo teisi.
Dar kelių klausimai buvo suformuluoti blogai.. bet lai 🙂 Buvo visai smagu nors ir likome paskutiniai.

Tada nuėjome žiūrėti Tekken 8 ir LOL turnyrų.
Pusfinaliai ir finalai vyko kino salėse, todėl buvo galima patogiai sedėti ir žiūrėti ant didelio ekrano. Varžybos buvo gan megėjiškos, bet labai skųstis negali. Buvo kažkokia atmosfera.

Gerai, kad tokie festivaliai vyksta apskritai.

Tekken 8 finalas
LOL pusfinalis