OIŠY Izakaya arba meilė maistui

OIŠY Izakaya arba meilė maistui

Trąkų gatvėje beveik visada negali nieko gero tikėtis, bet visgi čia teko patirti naujausią iš skaniausių atradimų. Trąkų ir Pylimo gatvių sankirtoje, ten kur niekas ilgai neišsilaiko, nuo šių metų pradžios atsidarė japoniškas restoranėlis/smuklė.

Meniu susideda iš keturių skilčių: grilio patiekalų, marinuotų daržovių ir vaisių, užkandžių ir rutuliukų iš Osakos. Vien dėl pastarųjų rutuliukų bus verta čia grįžti – jie tiesiog tirpsta burnoje. Be to, tai vienintelė vieta Vilniuje, kur jų galima paragauti.

Porcijos yra mažos (matosi iš nuotraukų), todėl idealus variantas yra atėjus su keliais draugais užsisakyti kuo daugiau skirtingų patiekalų. Rezultatas nebus pigesnis, bet yra galimybė patirti kuo įvairesnių skonių. Labiausiai patiko takoyaki (kukuliai), kimchi (kitokie nei pas korejiečius), rauginti ridikėliai, grilinti pievagrybiai ir dar kažkas, ką pamiršau.

Vietos nedaug, aplinka paprasta, minimalistinė, bet jauki. Ant sienų kabo keleta japoniškų atributų. Į akis krenta ant sienos pakabintas Akira plakatas.

Taip pat yra skanios sake ir umeshu (slyvų likeris) – labai rekomenduojama prie maisto. Galėtų turėti japoniško alaus.

Nuotraukos ne mano, iš oficialaus FB. Pamiršau, pamatęs tokį maistą.



No Thoughts on OIŠY Izakaya arba meilė maistui

Komentarai

Pašto adresas nebus viešai skelbiamas