15-asis Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis – “Kas čia juokingo?” programa

15-asis Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis – “Kas čia juokingo?” programa

15-tasis Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis pandemijai niekaip nesibaigus vyko hibridiniu būdu: galima eiti į kino teatrą arba žiūrėti internetu. Sausį daug darbų su bakalaurais ir doktorantūra, todėl galimybė pasižiūrėti vieną iš programų vėlai vakarais internetu yra itin patogi. Nėra ir brangu – 4 eurai.

Pirmiausia nusprendžiau pasižiūrėti “Kas čia juokingo?” programą. Nesu komedijų mėgėjas, bet galbūt ne Holivudo filmai sugrąžins šiam žanrui autoritetą.

Kommittén
Rež. Jenni Toivoniemi, Gunhild Enger – vaidybinis, Norvegija, Švedija, 2016, 14 min.
Komitetas, sudarytas iš Norvegijos, Švedijos ir Suomijos atstovų, susirinko aptarti, koks moniumentas turėtų stovėti šių trijų valstybių sienų sankirtoje.
Lengvas filmas, gan tiksliai parodantis demokratiškų procesų absurdus. Labiausiai patiko atpažinti stereotipinius švedų ir suomių charakterio bruožus, kaip viena tauta bando įgelti kitai ar tiesiog kaip vieni mato kitus. Kelis kart šyptelėjau :-).
Vertinimas: 6,5/10.

Kollegen
Rež. Jannis Alexander Kiefer – vaidybinis, Vokietija, 2020, 14 min.
Atokiame Vokietijos kaimelyje du meistrai gamina filmui įrankius ir aptaria darbo aktualijas.
Filmas OK. Stipriausia filmo dalis, matyt, yra dinamika tarp meistų. Komedija turėjo slypėti personažų buvime neįprastose jiems situacijose, bet man nelabai suveikė.
Vertinimas: 6/10.

The Passage
Rež. Kitao Sakurai – vaidybinis, JAV, 2018, vaidybinis, 18 min.
Pagrindinis personažas vis sprukdamas nuo jį gaudančios dviejų vyrukų, susipažįsta su įvairiais personažais ir taip apkeliauja visą pasaulį.
Filmas įtraukiantis ir kaip trumpam filmui itin techniškai gerai nufilmuotas. Nemažai gražių ir įdomių kadrų. Filme visi personažai kalba skirtingomis kalbomis (nėra ir titrų), todėl pagrindinis personažas nieko negali suprasti ir taip įsivelia į painias ir tuo pačiu komiškas situacijas. Tuo pačiu tai yra modernus tylusis filmas.
Verdiktas: 7,5/10.

Apfelmus
Rež. Alexander Gratzer – animacinis, Austrija, 2019, 7 min.
Gyvūnai filosofuoja egzistenciniais klausimais.
Idėja itin paprasta ir nieko įdomesnio nesugalvota. Graži animacija, tik tiek.
Verdiktas: 5/10.

Excuse Me, I’m Looking for the Ping-pong Room and My Girlfriend
Rež. Bernhard Wenger – vaidybinis, Austrija, Vokietija, Švedija, 2018, 23 min.
Aronas yra itin išsiblaškęs, kad net poilsio namuose neberanda savo merginos.
Gražūs kalnų ir kurorto vaizdai, bet daugiau nelabai ką įdomaus radau. Tai daugiau savęs pažinimo ir augimo kaip asmenybė filmas. Drama – komedijos neradau. Kažką nebent praleidau.
Verdiktas: 6/10

Išvados.
Kaip ir buvo galima tikėtis, humoras buvo daug subtilesnis. Galbūt net tiek subtilus, kad kai kuriuose filmuose jo praktiškai nėra. Vieni filmai gerokai geresni nei kiti. Yra ir įdomių sprendimų, bet novatoriškumo nebuvo daug. Tik 4 eurai, tad buvo verta.



No Thoughts on 15-asis Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis – “Kas čia juokingo?” programa

Komentarai

Pašto adresas nebus viešai skelbiamas