Gimtadienio quizas

Gimtadienio quizas

Pavasario gale buvau sukūręs gan sudėtingą quizą ir šia proga nusprendžiau jį panaudoti.

Taisyklės: dalyviams buvo rodomi 4 paveiksliukai ir reikėjo pasirinkti vieną iš jų, kuris iškrenta iš konteksto. Kontekstas galėjo būti pats įvairiausias: filmai, komiksai, gyvūnai, sportas ir t.t..

Rezultatai:

Dėkui visiems už dalyvavimą.

Uždaviniai su atsakymais:

Atsakymas: D. Akyniuota meška yra vienintelė trumpasnukių meškų atstovė (trumpesnė nosis, ausys trikampės, o ne apvalios). Taip pat kitos trys meškos gyvena Azijoje, o akiniuotoji meška Pietų Amerikoje.

Atsakymas: B – Venera. Žemė yra atskaitos taškas. Venera skrieja tarp Saulės ir Žemės, o kitos trys planetos toliau nei Žemė.

Atsakymas: B – nėra pasaulio stebūklas kaip kiti trys. A – Babilono kabantys sodai, C – Aleksandrijos švyturys ir D – Rodo kolosas, o B tiesiog koliziejus.

Atsakymas: A. Vienintelis ne folk siaubo filmas.

Atsakymas: B – ne sezoninis alus. Toks sudėtingesnis 🙂

Atsakymas: D – Marvelio, kiti trys DC.

Atsakymas: C – burito yra ne tradicininis Meksikos patiekalas/produktas.

Atsakymas: C. Čia vienas sunkiausių ir užsuktų užduočių. Susiję su 10 Dievo įsakymų. A yra “nevok” (phishing), B –”švęsk sekmadienį” (darbo grafikas sekmadieniais), D – “nežudyk” (čia kur nesenai nušovė Japonijos premjerą ar ką ten). C tiesiog vergovė, kas neįeina į 10 Dievo įsakymų.

Atsakymas: D. Mitologinis uždavinys. iš A gyvūnų susideda chimera, B – cerberis, C – grifinas, o D fantazijos vaisius (7 gyvatės, kad sumaišyti su hydra, plius nėra driežo jokio).

Atsakymas: A. Aukso pjūvis arba dieviškoji proporcija. Tai visi ją turi išskyrus A. Te pats random pripaišiau.

Atsakymas: A. Tradiciniai slasherių blogiukai, bet leatherface vienintelis neturintis jokių super galių.

Atsakymas: C – vienintelė ne lapė. Čia galima nežinoti, kad ūsurinis šuo yra lapės šeimos atstovas.

Atsakymas: C. Irgi toks suktesnis. A – 3 muškietininkai, B – fanstastic 4, D – let the right 1 in, o C – Life of Pi. Pi yra 3,14, ir tai yra bendras skaičius, sudarytas iš kitų filmų pavadinimuose esančių skaičių. Arba buva galima pastebėti, kad Pi yra vienintelis iracionalus skaičius ar skaičius su kableliu 😀

Atsakymas: D. Prancūziškos bulvytės yra vienintelis ne prancūzų virtuvės atstovas (A – camembert, B – jautienos troškinys, C – svogūnų sriuba).

Atsakymas: C. Konanas yra amerikiečių komiksas, o visi kiti likę yra europiečių.

Atsakymas: D – ne Londono futbolo klubas. Taip pat D yra vienintelė šiuo metu ne Premier Lygos komanda.

Atsakymas: B – baltoji meška yra jūrų žinduolis, kiti trys yra sausumos žinduoliai.