“Kodėl sunku mylėti?” – MO muziejus

“Kodėl sunku mylėti?” – MO muziejus

Reikia prastumpti porą valandų gimtadienio dieną? Į muziejų!

Su Voldžium užsukom į MO muziejų, kur vis dar yra rodoma “Kodėl taip sunku mylėti?” paroda. Parodą kuruoja režisierius Peter Greenaway ir multimedijų menininkė Saskia Boddeke, todėl tikėjausi stiprių vaizdo instaliacijų. Jų buvo dvi – kažkaip įsivaizdavau, kad bus daugiau. Likusias “laisvas” parodos vietas užpildė lietuvių menininkų darbai, kurie nebuvo specialiai kurti šiai parodai, o paimti iš buvusių parodų, todėl, natūralu, nemažai daliai darbų jautėsi dirbtinas pritraukimas prie parodos temos. Tai gal labiausiai jautėsi paveiksle 500 apelsinų: nupiešti 500 apelsinų, jie labai panašūs, ir tai yra tarsi visuomenės atspindys.

Kaip ir galima tikėtis, stipriausia parodos dalis buvo užsienio menininkų vaizdo instaliacijos. Jos abi pasakoja tą pačią istoriją – tėvo pasaka mažai dukrelei apie megraitę, kuri buvo klonuota 32 kartus, kokios socialinės problemos kyla, kokie mes skirtingi, nors ir “vienodi”. Taip pat priminė, kaip dažnai pasiilgstu gero žodinio pasakojimo, pvz. folko dainose yra pasakojama nuosekli istorija, kai šiuolaikinės dainos beveik visada yra apie nieką (na, gerai, apie meilę).

Dar labai patiko pati salė – muzika, besikeičiančios spalvos, vyraujanti nuotaika. Pasineri į melancholišką, jaukią atmosfera ir sau vaikštai po salę.

Trumpai: paroda vykųsi, buvo verta aplankyti vien dėl bendros atmosferos ir vaizdo instaliacijų.



No Thoughts on “Kodėl sunku mylėti?” – MO muziejus

Komentarai

Pašto adresas nebus viešai skelbiamas