Greitai paruošiamų bulvių košių tyrimas

Greitai paruošiamų bulvių košių tyrimas

Įvadas

Objektas: maisto košės iš pakelio.

Tikslas: įvertinti visų šiuo metu galimų įsigyti bulvių košių skonį ir kokybę.

Apribojimai:

  • Bulvių košės turi būti originalioje pakuotėje, tai yra negalioja RIMI ir panašios bulvių košės.
  • Taip pat kaina turi būti daugiau nei 50 centų. Suprantu, kad bulvių košė brangesnė indelyje dėl pačio indelio, bet jei jau ragauname galimai nuodus, tai nors patogiai.

Tyrimas

1.) Maggi – su krapais.

Itin stiprus dirbtinas svogūnų kvapas, primenantis Oho traškučius. Matyt, dėl to kvapo ir skonis automatiškai tampa toks dirbtinis. Kiekvienas kąsnis primena, kad valgai chemiją. Pirmas indelis ir jau pradedi abejoti savo tyrimo reikalingumu. 1/5.

2.) Maggi – su svogūnais ir skrebučiais.

Daug geresnis variantas. Pirma, neerzinantis švelnus svogūno kvapas, kažkiek primena keptuvėje keptą svogūną prie kiaušinio. Antra, skoniui padeda nemažas kiekis skrebučių. Vizualiai yra ir žolelių, bet jų skonyje nepajaučiau. Kažkaip po to visai dienai liko toks keistas poskonis burnoje. 2/5

3.) Maggi – bulvių košė su rūkyta kiauliena ir skrebučiais.

Tik dabar dašuto, kad bulvių košės visur bus vienodos, skirsis tik priedai. Šiuo atveju skonis gan švelnus, jaučiasi lašinukas, traška skrebutis, neužgožia košės skonio, kas yra didelis pliusas, bet tuo pačiu ir minusas.
Abejonės tyrimo reikalingumu tik didėja 😀 2.5/5

4.) Knorr – bulvių košė su sūriu ir brokoliais.

Visą skonį užgožia sūris. Brokolio tik mini kruopelytės matos, tai skonio nebuvo galima tikėtis.
Įdomiausia buvo sužinoti, ar kitos firmos pačių bulvių skonis skrirsis nuo Maggi, bet neįmanoma pasakyti, nes jauti tik sūrį. Kažkam gal tai yra privalumas, bet man trūko įvairovės. 1.5/5

5.) Knorr – bulvių košė su rukyta kiauliena ir svogūnu.

Alternatyva Maggi variantui (nr. 3). Kvapas ne toks stiprus, bet už tai gali pasakyti, kad bulvė. Labai panašu į Maggi variantą, tik viskas švelniau. 2.75/5.

6.) Knorr – bulvių košė su svogūnais ir kiaulienos kumpiu.

Labai panašus į prieš tai buvusį variantą- šilkinis bulvių skonis su kumpio natomis. Šį kartą kiauliena nėra rukyta, todėl labiau jaučiasi svogūnas ir jis gan švelniai susiderinęs su bulvėmis. Visai cool. Gal ir išgyvensime tyrimą :D. 2.75/5.

7.) Knorr – bulvių košė su mėsos kukuliais.

Mėsos kukuliai tikrai ne tokio dydžio kaip ant paveiksliuko. Toks sūresnis variantas. Liko kažko panašaus į kepinto svogūno poskonį burnoje, bet ne iš gerosios pusės. 2/5.

8.) Rollton – vištienos skonio bulvių košė.

Atėjo eilė rusiškoms bulboms 😀 (Knorr ir Maggi – lenkų produktas).
Matyt, labiausiai primena tikrą bulvių košę. Skaičiukai irgi rodo didžiausią bulvių kiekį – 76%, kai kitose 50-60%. Žinoma, tada yra daugiau kitų produktų, bet dėl jų kokybės didelis klaustukas. Čia vištienos skonis labai nežymiai jaučiasi, praktiškai iš tų kelių gabalėlių skrebučių, bet aš ir nenoriu, kad bulvių košėje pagrindinis skonis būtų sūris ar svogūnas. Kažkaip natūraliau (aišku, ant visų pakuočių pilna E). 3/5.

9.) Rollton – bulvių košė su kiaulienos kumpiu ir sūriu.

Sūrio ir svogūno kvapas ir skonis ryškesnis, bet neužgožia bulvės. Kumpio beveik nerasta. Visa kitą taip pat kaip ir nr. 8. 3/5.


Išvados

Jau po pirmo indelio galvojau, ką darau su savo gyvenimu, bet egzistencinė krizė nėra priežastis nepabaigti tyrimo.

Valgyt galima, bet nepatartina. Neturėtų būti pirmas, antras ar net trečias pasirinkimas. Jeigu pasiilgai bulvių košės ir tingi gamintis, nusipirk vieną pakelį, o ne 9. Iš kitos pusės, maniau, kad bus daug blogiau.
Labiausiai linkstu prie Rollton bulvių košių. Gaila, nėra košių ne iš Lenkijos arba Rusijos.



No Thoughts on Greitai paruošiamų bulvių košių tyrimas

Komentarai

Pašto adresas nebus viešai skelbiamas