Mitybos planų tyrimas

Sveika gyvensena su kiekvienais metais tampa vis aktualesnė. Norisi keliauti, lengviau jaustis, todėl mano atveju, yra svarbu ir ne tik ką valgai, bet ir kiek. Gamintis maistą, skaičiuoti kalorijas, kad būtų ne per mažai baltymų ir ne per daug riebalų, atima daug laiko, todėl brangesnis variantas – pirkti mitybos plano paslaugas – gali būti patrauklus ir tinkamas variantas.

Tyrimo objektas – mitybos planai.

Tyrimo tikslas – nustatyti, kuris mitybos planas šiuo metu geriausiai tenkina Roko poreikius.

Tikslui pasiekti buvo išsikelti tie uždaviniai:

  1. Praktiškai ištestuoti 4 skirtingų įmonių siūlomus 1300 kcal mitybos planus, užsisakant 5 dienų laikotarpiui.
  2. Nustatyti kriterijus ir pagal juos išanalizuoti teikiamas paslaugas.

Pasirinkau 4 įmones ir iš kiekvienos užsisakiau 5 dienų planą.

Visur yra galimi vegetariški variantai, bet juose vis tiek įeina žuvies patiekalai. Tik SlimFood leidžia pasirinkti vegetarišką variantą be žuvies patiekalų (nėra aišku, ar neįeina kiaušiniai ar pieno produktai).

Perkant didesniam periodui didelio kainų skirtumo nėra (pigiausias Doof – 16€ pigiau už 22d., nei kitų už 20 d.). Rezultatai parodė, kad nėra skirtumo, ar maistas atvežamas ryte ar dieną prieš vakare, nes gaminamas yra dieną prieš. Doof.lt didžiausia problema, kad nepateikia tikslios patiekalų medžiagų informacijos, o FitnetFood.lt trūksta daržovių (galima patiem prisidėti). Kita vertus, FitnetFood.lt turi mažiausiai riebalų (kiti mėgsta viršyti 40 g. ribą). CityRush.lt gamina skaniausiai, bet tai – skonio reikalas. Tiek CityRush.lt ir SlimFood.lt naudoja nemažai ir Azijos patiekalų, todėl ne visiems gali tikti saldesni ar keistesni skoniai (kokoso pienas, krevetės,..). Visi planai turi trūkumų, norėtųsi visų variantų mix’o, kad nebūtų saldumynų, daugiau daržovių, dažniau būtų salotų, jokių krevečių ir pan.

Kriterijus ir pastabas patogiausia, matyt, pateikti lentele.

KriterijaiFitnetFood.ltDoof.ltCityRush.ltSlimFood.lt
Kalorijos1300 kcal1300 kcal1300 kcal1300 kcal
5d. kaina89,78€80,10€
90,10€ (veg)
89,00€
+10,00€ pristat.
81,00€
+10,00€ pristat.
20 d. kaina350,20€310,00€
+40,00€ pristat.
22 d. kaina334.84€ (22 d.)
378.84€ (veg)
299.20€
+44,00€ pristat.
Pristatymo laikasRyte, palieka prie durų 4-6 val. nesvarbu kokį laiką pažymi.Ryte, palieka prie durų 5-6 val.Ryte, pasirinkau tarp 6-7 val ryto, tai buvo kartą vėlavę. Geriau anksčiau paliktų prie durų.Dieną prieš vakare, 18-21 val.
Meniu infoKartu su maistu pateikiamas atspausdintas lapas su dienos meniu ir smulkia info.Atsiųsdavo į paštą meniu, bet pateikdavo tik patiekalo kcal skaičių be detalesnės info.Patiekalai ir kalorijų lentelė yra pateikta internetinėje svetainėje. Trūksta tik bendros dienos sumos, bet galima pačiam lengvai pasiskaičiuoti. Galėtų būti mažiau riebalų.Lipdukas su maisto kalorijomis, baltymais, riebalais ir angliavandieniais. Nėra labai patogu. Meniu tik su patiekalų pav yra internete. Galėtų būti mažiau riebalų.
MaistasGal atrodo sveikiausiai maistas: virtos krūtinėles, mažai padažų, mažai riebalų. Problema – mažai daržovių. Nebuvo sriubų.Visi 5 patiekalai turi panašų kalorijų kiekį – 250-300. Jausdavausi visada alkanas.
Gal skaniausias variantas. Tik kaip ir visuose planuose vis tiek yra saldumynų. Daug padažų, bet jie rankų darbo ir liesi.Maistas labai panašus į CityRush.lt. Galėtų mažiau būti žemės riešutų sviesto.
Papildoma info* Yra galimybė pasirinkti 10 ar 15 d.d.
* Galima pasirinkti vegetarišką variantą be žuvies patiekalų.
Palyginimo lentelė

Išvados:

  1. Buvo užsisakyti 5 dienų planai iš 4 skirtingų paslaugas teigiančių įmonių ir visos įmonės suteikė geras paslaugas: visi dienos paketai būdavo pristatomi laiku, nebuvo ne kokybiško maisto, tvarios pakuotės. Galima drąsiai užsisakyti paslaugas iš bet kurios įmonės.
  2. Išsikėlus aktualius kriterijus ir jais analizuojant mitybos planus, buvo nustatyta, kad pagrindinis kriterijus lemiantis pasirinkimą – skonis (tarp kitų kriterijų nedidelis skirtumas). Bus užsisakyta 20 d. planas iš CityRush.lt, tuomet bus galima nagrinėti planą ir pagal papildomus kriterijus, pvz. kaip dažnai kartojasi patiekalai, ar maistas neatsibos.

Pamiršau fotografuoti SlimFood.lt patiekalus 🙁

Liko neanalizuoti:

  • 7pack.lt – 1200 kacl kiekis,
  • 21diena.lt – 1200 kcal ir nebuvo galima pasirinkti pristatymo dienos,
  • HealthState.lt – didelis riebalų kiekis.


No Thoughts on Mitybos planų tyrimas

Komentarai

Pašto adresas nebus viešai skelbiamas