Alisos keptų pupelių apžvalga

Alisos keptų pupelių apžvalga

Anglai mėgsta keptas pupeles (baked beans). Su skrudinta duona (toast), kepta bulve (jacket potato), ar full-blown English breakfast (bet galima ir pietums, ir vakarienei), keptos pupelės – nuostabus ir maistingas patiekalas. Beje, keptos pupelės Jungtinėje Karalystėje dažniausiai apverdamos ir vėliau troškinamos padaže, užuot kepamos, kaip Amerikoje. Na, o konservuotos pupelės paprastai tiesiog išverdamos. Tačiau pavadinimas yra tik pavadinimas ir niekam per daug neįdomu, tikslus jis ar ne.

Kadangi pupeles dažnai mėgstu valgyti ir aš, pagalvojau, įdomu būtų išragauti daugumos (jei ne visų) parduodamų pupelių pietų Anglijoje ir išrinkti pačias skaniausias. 


Caterer’s Pride Baked Beans

Pirkdama galvojau, kad bus high-end produktas, nes kainavo kur kas daugiau nei įprastos. Pasirodo tai didesnė skardinė norintiems sutaupyti. Saldžios kaip dauguma, su gana stipriu MSG poskoniu (nors ir nerašo sudėtyje, tai gal tik mano subjektyvus įspūdis) ir skystoku padažu. Pupelės minkštos ir lengvai tęžta. Acceptable ir cheap, bet sunkoka vienai per dvi dienas viską suvalgyti. 


Morrison’s Baked Beans

Kiek saldoka, nors jaučiasi malonus pupelių skonis. Tirštokas padažas, pupelės minkštos, tačiau išlaiko formą ir neištęžta. Galėtų būti kiek daugiau surūmo, bet bendrai visai neblogas variantas. 


Heinz Five Beanz 👍 

Heinz laužo tradicijas ir maišo penkias pupelių rūšis. Rezultatas – penkios skirtingos konsistencijos pupelės, įdomūs poskoniai ir subalansuotas padažas įneša įvairovės į keptų pupelių pasaulį. Iš pradžių galvojau neįtraukti į apžvalgą, tačiau šios pupelės tokios geros, kad tikrai verta ragauti dar ir dar kartą!!


Weight Watchers by Heinz

Unremarkable. Geros Heinz pupelės, tačiau jaučiasi saldikliai, o ne cukrus. Šiaip visai ok, bet nelabai matau reikalo aukoti skonį.


Sainsbury’s Baked Beans

Labai saldu. Padažas gal kiek tirštesnis nei kiti, tai bonusas. Bet labai saldu. Ir kai kurios pupelės nepakankamai išvirtos. Mediocre.


HP Baked Beans 👍 

Kiek saldokos ir padažas truputį skystas, bet turi malonaus skonio ir pupelės puikiai išvirtos. Thumbs up. Skanu. 


Asda Smartprice

Asda prekybos tinklo ekonominis variantas. Pupelės truputi nepakankamai išvirtos, kietokos. Ir įdomus poskonis. Tačiau padažas maloniai tirštas, idealaus saldumo ir kupinas skonio. Minusas – skardinė nėra lengvai atidaroma. 


Heinz Beanz No Added Sugar

Su saldikliu. Not cool. Na, mažiau saldumo nei original Heinz Beanz, bet nežinau, ar nuo to geriau. Kažko fundamentaliai joms trūksta. Meh. 


Branston’s Baked Beans 👍 

Visai neblogos pupelės – malonus skonis, tirštas padažas, neištežusios pupelės. Gal net per geros.


Heinz Chili Beanz

Daug, daug skonio. Aštroka ir maloniai jaučiasi kumino aromatas. Pupelės geros. Tačiau ne kasdienai. 


Heinz Barbeque Beanz

Kupinos skonio, lengvai rūgštokos, ir uoslę glosto dūmo kvapas. Labai šaunus variantas, bet vėlgi ne kasdienai. Per daug unikalios ir išsišokančios. 


Heinz Curry Beanz

Kaip gi anglai be kario? Amerikos ir pietų Azijos importo derinys. Du kone populiariausi Anglijos patiekalai, bet kartu sumaišius rezultatas išeina ne itin šaunus. Iš vienos pusės labai skanus padažas, lengvai aštroku kario aromatu ir saldžiarugščiais poskoniais. Ir kokybiškos, puikiai paruoštos Heinz pupelės. Bet vienoje lėkštėje kažkaip nelabai dera. Iš esmės valgoma. Okay. Bet…


Mr Organic Organic Baked Beans

Iš esmės labai skanios ir kokybiškos pupelės. Kažkuo neišsiskiriančios ir neišsišokančios, bet ir be kompromisų. Gal tai Waitrose kokybė? O gal labai alkana buvau? Kaip sakė Adam One “Hunger is the best sauce.”


Essential Waitrose Baked Beans

Kind of okay. Padažas neblogas, pupelės irgi visai padorios. Gal kai kurios kiek kietokos, miltingos. Bet kaip Essential tai labai gerai. 


Duchy Organic Baked Beans

Labai skystas krakmolinis padažas ir pupelės šiaip sau. Valgomos, bet labiau prilygsta pigiausioms “Essentials” tipo pupelėms, nei kokybe pasižymintiems organiškiems produktams. 


Tesco Baked Beans (įskaitant “Organic”, “Reduced Sugar & Salt” ir “Stockwell” variantus)

Vidutiniška. Kaip ir nėra kuo skųstis, bet nėra ir kuo girti. Gal jau pabodo man tos pupelės?


Newgate Baked Beans

Vienintelis Lidl tinklo produktas (išskyrus baked beans with pork sausages), na ir gana pusėtinas – kietokos pupelės, apyrūgštis padažas. Gal gerai, kad daugiau pasirinkimo is Lidl ir nebuvo. 


Daylesford Organic Baked Beans

Turbūt pačios neskaniausios pupelės, kokias teko ragauti. Nei spalvos, nei formos, nei skonio. Too organic.


M&S Organic Baked Beans

Neblogas Organic variantas. Bet šiaip vidutiniška. Nei blogiau, nei geriau nuo įprastinių. 


Biona Organic Baked Giant Beans

Įtraukiau tik dėl įdomumo, nes šios pupelės gerokai skiriasi nuo įprastinių. Kita pupelių rūšis, skiriasi konsistencija ir skonis. O padažas kažkuo primena žuvies pomidorų padaže konservus. Daug skonio ir aromato, bet ne man. 


Biona Organic Baked Beans 👍 

Pabaigai, ko gero, skaniausios keptos pupelės, o dar ir Organic! Labai nustebino, nes jau buvau visiškai nusivylusi ‘organiškais’ variantais. Gal kiek panašu į Biona Organic Baked Giant Beans, bet skiriasi padažo poskoniai, o ir Haricot pupelės yra būtent baked beans pupelės. Labai skanu! Ragausiu dar kartą ir rekomenduoju išbandyti!


Verdiktas

Klasikiniam skoniui patenkinti geriausiai tiks Branston’s Baked Beans. Kiek ekonomiškesnis variantas – HP Baked Beans. Netradicinį variantą siūlo Heinz Five Beanz. Na, o skonio gurmanai įvertins Biona Organic Baked Beans. Skanaus!



No Thoughts on Alisos keptų pupelių apžvalga

Komentarai

Pašto adresas nebus viešai skelbiamas